Een Permische dag - Reisverslag uit Jekaterinenburg, Rusland van willemjan + pepijn sibbes - WaarBenJij.nu Een Permische dag - Reisverslag uit Jekaterinenburg, Rusland van willemjan + pepijn sibbes - WaarBenJij.nu

Een Permische dag

Blijf op de hoogte en volg willemjan + pepijn

19 Augustus 2012 | Rusland, Jekaterinenburg

De laatste dag in Perm hebben we lekker cultureel doorgebracht. We begonnen met een enorm ontbijt dat bestond uit 1 enorm plak ei, 3 worsten, 2 broodjes met een soort tapanados erin en nog een peer. Hierna zei ze, met met een blij gezicht "Refill?" omdat ze nog 6 worsten had liggen 5 broodjes en 6 peren.
Na dus vol te zijn gestampt hebben we lekker door Perm gelopen en zijn we langs de eerste sexshop gekomen. Ohja deze wandeling deden we omdat we naar een bekend museum toe wilden, maar deze was dicht dus wilden wij ergens naar de wc toe en geld trekken. Toen we een bank hadden gevonden, konden we eindelijk geld trekken maaaaarrrrrrrr dat gaat natuurlijk niet zomaar in Rusland want de hele geldmachine is natuurlijk in het Russisch ook al staat erop dat je engels kan selecteren. Afijn dat heeft goed uitgepakt want we zijn naar een andere bank gegaan.
Toen waren de toiletten aan de beurt, die waren moeilijk te vinden maar op een gegeven moment zagen we een bordje (in het engels!) WC--> het wees naar een mooi landhuis in franse stijl gemaakt. We gingen naar binnen en we bleken niet bij een wc uitte komen maar in een museum, wat heel mooi was omdat het de geschiedenis van de bewoners liet zien en daarbij de geschiedenis van Perm. Om naar binnen te komen moesten de niet-russisch sprekende toeristen plastic schoentjes aan en konden de russen daar gewoon rondlopen. De wc waar we voor kwamen is niet gevonden.
Na deze mysterieuze reis zijn we een magisch Kazachstaans museum binnengegaan. Ik kan dit museum beschrijven als een modern museum met moderne kunst, hoewel er toch veel leuke dingetjes in zaten. Hier kwam ik een magische wc tegen die je soms kon doorspoelen, en dan deed het kraanwater (waar je je handen mee moest wassen) het niet, en als je de wc niet kon doorspoelen deed het kraanwater het wel. Bij mij was het eerste geval van toepassing.
Buiten aangekomen zagen we een leuk bordje, die de afstanden tot beroemde musea over de wereld vertelde. Zoals het Stedelijk museum op 3786 km en het  van Abbe museum in Eindhoven op 3768 km. Hierna zijn we lekker een kopje koffie gaan drinken en zijn we bij een verhaal aangekomen die wj gaat schrijven.